Smörbrynt ryggfilé av alaska pollock med baconstekta grönsaker och rostad potatis

Fisk när den är som godast och faller isär när man sätter gaffeln i den, var noga med tiden och låt den inte vara i ugnen för länge för torr fisk är inte gott.
Hittade några trevliga ryggbitar av alaska pollock som jag fastnade för, visserligen var dom frysta men priset var bra och idag när jag tog fram dom och lät dom tina så var dom klart över förväntan. Visste inte riktigt vad jag skulle göra av dom och var länge inne på att ånga dom i lite vitt vin, men kylskåpet sa att det fanns saker som jag borde använda istället. Så med hjälp av dotter så fixade vi en fisk middag som gav ett lyxigt intryck, en ganska trevlig inramning på tisdagskvällen faktiskt.
Smörbrynt ryggfilé av alaska pollock
– 1kg Ryggbitar av Alaska pollock, torsk eller någon annan fin vit fisk
– Smör
– Salt
– Vitpeppar
1. Lägg smöret i en varm panna och precis när det börjar få färg lägger du i fisken .. salta och peppra
2. När den fått färg vänder du och saltar och pepprar
3. När den fått färg på andra sidan tar du ur den och lägger den i en ugnsform, den är inte klar i mitten nu
4. Slå på smöret som är kvar i pannan över fisken
5. När det är 8 minuter kvar av potatisen ställer du in fisken och låter den bli klar där.. sedan servera du med smörskyn som är med fisken i formen i en skål bredvid
Baconstekta grönsaker
– 1pkt Bacon i strimlor
– 3st Morötter i slantar
– 0,5 Gurka delad, urgröpt och skivad
– 1st Gul paprika skivad som gurkan
– liten bit chili fin hackad
– Salt
1. Börja stek baconet och när den fått lite färg stek med chili och morötter
2. När morötterna börjat få färg lägg i gurka och paprika låt det steka så det får färg
3. Salta och servera med fisken
Rostad potatis
– 1kg Potatis skivad med skal
– Olja
– Salt
1. Lägg potatisen på en plåt och vänd med lite olja
2. Ställ in i varm ugn på 220grader i ca 35 minuter (glöm inte att ställa in fisken när det gått 28 minuter)
3. När den fått färg och är klar salta och vänd försiktigt.. servera