Snabb och enkel kyckling i ugnen med Italienska dofter..

Vill du ha den lite starkare blandar du i lite chili, eller varför inte lite färsk basilika för att göra den annorlunda..
Ibland vill man bara att det ska gå enkelt och fort i köket, här är den perfekta lösningen på en snabb vardagsmiddag som nästan sköter sig själv. Bara du har råvarorna hemma för att tillaga allt så rör du snabbt ihop denna rätt, som du sedan ställer in i ugnen där den sköter sig själv och du hinner med att ta igen dig lite.
Det är kyckling som får bakas i ugnen med en krämig tomatsås och färska tomater toppat med parmesan, till allt serverar du antingen lite pasta eller ris och liten trevlig sallad.
Italienskbakad kycklingfilé med tomat och parmesan
– 900g Kycklingfilé
– 200g Pastasås (finns färdiga i glasburkar)
– 200g Creme fraiche
– 10ml Honung flytande
– 20ml Kalvfond
– Parmesanost
– 5st Tomater tärnade
– Salt
– Svart peppar
1. Lägg kycklingfilén i en ugnsfast form, salta och krydda med svart peppar
2. Blanda ihop pastasåsen, creme fraiche, honung och kalvfond och häll blandningen på kycklingen
3. Strö tomaterna och parmesan ovanpå
4. Gratinera i 220g i ca 25 – 30 minuter
5. Ta fram från ugnen och servera med ris eller pasta