Loader

Snabbmat till en hockeyspelare..

By : | 0 Comments | On : 4 augusti, 2011 | Category : Hemma i köket, Matlagning, Pasta, Privata inlägg, Recept, Snabbmat

Enkelt, snabbt och gott

Idag så har den hockeyspelande grabben tidig träning, och för att orka med timmarna med fys och istränning behövs mat. Tiden är ganska knapp när man kommer hem för att utföra underverk, men med lite fantasi, god vilja och ett kylskåp så går det faktiskt att göra. Dagens måltid tog lika lång tid att göra som det tog att koka ett paket torkad pasta, varken mer eller mindre och resultatet fick MVG av den hungriga tonåringen.

Här kommer en enklare beskrivning på hela händelse förloppet..  Börja med att sätta på pastavatten enligt konstens alla regler, medan vattnet kokar upp och du slår i pastan börjar du med såsen. Du börjar med att hackar rikligt med lök (ca 2st) som du fräser i en panna med olja, sedan strimlar du skinka (ca 300g) som fräses med löken. När löken är mjuk och skinkan ser bra ut så tar du fram den där eller dom där burkarna som du har kvar i kylen med tacosås (som jag är övertygad om att du har, om du äter tacos med köpt sås), slå på dom på röran med en skvätt riktig grädde (ca 1dl) och låt det puttra lite i några minuter. Avsluta med att krydda med lite svartpeppar och basilika, slå såsen på pastan som nu är klar utan vatten och lite oljig och saltad. Lägg upp det snyggt på en tallrik/fat och snygga upp det med lite nymald svartpeppar och några basilika blad, snipp snapp så var det klart för servering.

Ps.. Vi hade tur för det räcker till hela familjen.. Ds

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Blåbär är jättegott, för det är sylt i dom.
  -Björn, 5år
  %d bloggare gillar detta: