Loader

Snart så blir vi kanske färskare…

By : | 0 Comments | On : 5 oktober, 2011 | Category : Hur funkar det?, Jobb inlägg, Roligheter, Tankar, Utveckling

Faktan om den färska fisken, vi hade även med en frysen filé som refferens.

Vi strävar hela tiden mot att tillaga så mycket av våra rätter själva från grunden, det ska samtidigt ske med så bra råvaror som möjligt och med god ekonomi. Råvaran är väldigt viktig vid tillagningen, det gör att vi hela tiden kollar vi om det inte finns något som är lite bättre och nu har vi tittat lite på våran fisk.

För redan ett år sedan plockade vi bort dom hemska frysta fyrkantiga fiskblocken med pressad fisk för att dom inte höll måttet, varken ur smak eller utseende perspektiv. Vi bytte ut den fisken mot riktiga fileér fast fortfarande i fryst form, vilket skapade en mycket mer tilltalande fisk på tallriken och bättre smak. Tittar man på ekonomin så tjänade vi också på det även om fiskblocket var billigare i obehandlat skick, så vart det ungefär samma när fiskarna var tillredda. Den hela filén hade mindre svinn vid tillagningen och fler åt upp den, så totalt sätt vart kg priset på färdiga råvaran bättre.

Just nu så testar vi färsk laxfilé, sejfilé och torskfilé som vi hoppas kunna att använda till våra rätter, vi har fått hem prover som vi har testlagat i köket där vi har både stekt och kokt fisken. Vi har även kollat råvikten på alla sorter och vikten efter tillagning, så att vi kan jämföra priserna på tillagad fisk och inte på rå.

Helt klart så är det mycket trevligare att kunna servera en färsk fisk till våra gäster/patienter, så nu återstår det bara att se vart det slutgiltiga priset på att ha färsk fisk slutar. Men min förhoppning är att vi ska kunna ha det till ett flertal av våra fisk rätter, om inte alla på en gång så kan vi säkert börja med några och fylla på med flera efterhand.

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Det är långt mellan kokkonst och näringsvetenskap, på samma sätt som det är långt mellan älskogskonst och insemination.
  -Jens Bang
  %d bloggare gillar detta: