Loader

Solmogna tomater, snirklande kustvägar och glömt pass..

By : | 0 Comments | On : 13 maj, 2012 | Category : Förrätt, Hur funkar det?, Matlagning, Privata inlägg, Recept, Roligheter, Snabbmat, Utveckling

Receptet att lyckas i Spanien är färska tomater som smakar sol, suveränt mild silverlök, en galia melon som mognat på plats, spröd sallad som smakar och spanska gröna oliver allt toppat med olivolja samt salt ...Hur enkelt som helst

Lite sliten efter att startat hemresan från Spanien tidigt i morse så sitter jag och går igenom dagarna i solen, en fantastisk resa vart det där vi bla med bil och till fots tog oss runt på spännande platser under vår långhelg i solen.

Av en god vän så hade jag fått låna en kanon lägenhet i byn Puerto Banús som ligger längs solkusten vid medelhavet, via flyg till Malaga sedan en hyrbil genom kustvägen och små samt lite större byar så tog vi oss fram. En spännande tripp där det visade sig att man kan ta sig fram utan karta men med ett gott lokalsinne, väl framme gjorde vi oss hemmastadda och jag var ivrig att hitta en affär för att hitta lite läckerheter.

Läckert småplock av Spanska godsaker, så enkelt men så gott

Inte alls långt ifrån vår lägenhet fanns det en affär där vi inhandlade vår första middag i form av det som inspirerade på plats, vem kan motstå dom ljuvligt doftande tomaterna, eller den ännu läckrare galia melonen, färsk silver lök , spanska gröna oliver, färskplockad sallad. Till maten så var det även läge att kolla in charkuterierna där det plockades lite olika spänade varianter, bla Jamón Ibérico som hänvisar till en svin ras ”Ibérico” vilket tyder på att rasen är inhemsk från den sydeuropeiska halvön Iberia. I affären så kan man även hitta ett trevligt vin som passar till middagen, precis som vi gjorde när det valdes ett trevligt Rioja som jag inte kände igen men som passade strålande till vår läckra ”buffé”. Vi passade även på att köpa lite spanska ostar där en visade sig vara ett riktigt lyckat köp, en härlig lagrad hårdost som var riktigt trevlig men som jag inte har en aning om vad den kan tänkas heta. Som avslutning på kvällen så tog vi oss ner till hamnen där det mesta händer i byn, här njöts det av att titta på fantastiska bilar som man kan drömma om, härliga människor och en läcker drink.

Efter en sovmorgon och en härlig frukost i solen så tog vi oss ut på en bilfärd längre ner längs med kusten, inget direkt mål fanns med resan utan bara att se mer och försöka komma ner till den sydligare delen av Spanien. Vi snirklade och körde så nära det gick och till slut hamnade vi på en strand där vi kunde konstatera att vi passerat Gibraltar, och ditt ville vi sätta segel så sagt och gjort vi åkte tillbaka och läste skyltarna lite bättre och kom till kön in i Gibraltar.

En baguette med skinka och tomat, det är inte så att man krånglar till något här.

Tyvärr så hade jag missat att vi skulle ha med pass och vi fick vända om i kön utan att komma in, istället så passade vi på att se den lilla byn La Línea som visade sig vara en mysig liten by. Vi kom lagom till den berömda siestan så mycket stängdes men vi hittade Café Modelo, här fick vi en god dubbel espresso och vår klena spanska trots så fick vi även en baguette med skinka och tomat i all enkelhet.

Vi bestämde oss för att vi skulle komma tillbaka för att se vad Gibraltar hade att erbjuda nästkommande dag, efter en stund i byn så vände vi åter hemåt där vi passade på att ta en tur ner till ”centrum” för att kolla lite shopping.

Vid halv tio på kvällen var det dags att äta middag på den lite finare innerestaurangen Los Bandidos nere vid hamnen, en restaurang som är smockfull av människor och som ofta drar till sig kändisar som rör sig i hamnen. Här får vi snabbt vårt förbeställda bord och vår meny, vårt resande kändes i kroppen och en varmrätt kändes tillräckligt att börja med för tillfället. Jag som gillar kött valde en entrekôte med en pepparsås till den serverades det julienne grönsaker, broccoli och stekt potatis med lök, det visade sig vara en rejäl köttbit som var perfekt stekt med den bra avvägda pepparsåsen på tallriken och övriga tillbehör på sidan om. Tyvärr så avstannade serveringen efter att våra varmrättstallrikar dukats av och med den lusten för en kopp kaffe samt kanske en trevlig dessert, vi valde istället att bege oss upp för den långa backen mot lägenheten för att göra slut på dagen och kvällen.

Fortsättning följer med nästa dag och Gibraltar besöket…

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Maten kan ha en viss bismak av KÄRLEK!!
  -Okänd
  %d bloggare gillar detta: