Loader

Stekt falukorv med parmesan och ruccola spaghetti

By : | 0 Comments | On : 29 mars, 2012 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Pasta, Privata inlägg, Recept, Snabbmat

Den svenska falukorven i möte med den italienska pastan = Cross Cooking

Idag vart det hederligt stekt falukorv sådär som jag gillar den med lite extra hård yta, till den så serverade jag en spaghetti som jag smaksatte med mixad ruccola och parmesan. Det vart även lite enkelt kokta grönsaker med olivolja och flingsalt på,  en härlig kombination av våra svenska falukorv och den italien inspirerade pastan.

Här vart spaghettin och grönsakerna så goda i sig, så ena sonen han äta en stund innan han konstaterade att korven saknades på tallriken..

Parmesan och ruccola spaghetti

– 500gram Spaghetti
– 50gram Ruccola
– 1dl Parmesan
– 0,5dl Olja
– 15ml Vinäger
– Svartpeppar

1. Koka spaghettin enligt anvisningarna med salt och olja.
2. Mixa parmesan, ruccola, svartpeppar, olja och vinäger till en massa.
3. När pastan är klar häll av vattnet och blanda pastan med mixet, vänd runt ordentligt så all pasta får färg
4. Låt stå och dra till sig i några minuter innan det serveras..

Stekt falukorv

– 1st Falukorvsring i skivor, glöm inte att göra ett snitt i kanten så den inte blir som en skål.

1. Jag steker korven i min teflonpanna på rätt högvärme så att korvens protein gör den goda ytan, passar på att steka all korv som man kan man hitta på något annat kul med  sedan..
2. Håll värmen på korven i ugnen tills alt är klart.. servera

Kokta grönsaker

– 1st Broccoli huvud
– 3st Morötter skalade
– Olivolja
– Flingsalt

1. Broccolin så snyggar jag till stjälken på, innan jag skär buketter med hela stjälken kvar
2. Morötterna gör jag lite längre stavar av
3. Jag har en speciell form som man ångar saker med i mikron, men annars så kokar man upp saltat vatten med en gnutta olja i på spisen, lägger i grönsakerna och låter dom ligga i ca 3-4 minuter.
4. När dom är klara spolar precis innan servering, lägger jag upp dom och häller på olivolja och toppar med flingsalt.

Print Friendly, PDF & Email

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Man känner aldrig sig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen.
    -Ernst Kirchsteiger
    %d bloggare gillar detta: