Stekt kalkonfilé med kokosdoftande paprikasås och balsamrostad potatis

Paprikan gör såsen lite söt men det bryts av bra av kokos och vinägern på potatisen
Jag köpte en kalkonfilé mest för att testa vad det var, jag har mest jobbat med hela kalkoner tidigare och tyckte det var dags att testa. Lite tråkigt tyckte jag att bara äta kalkon så den behövdes piffas upp lite med en god sås, en läcker paprikasås med kokos växte fram som idé och skapades vid spisen. Jag vart mycket nöjd med såsen som skulle passa bra till en kycklingfilé också, eller varför inte till en pocherad fiskfilé?
Kokosdoftande paprikasås
– 2st Röda paprikor i bitar
– 0,3st Chili fin hackad
– 4dl Vatten
– 2,5dl Kokosmjölk
– 20ml Hönsfond
– Salt
1. Börja med att fräs paprikan med chilin, slå på vattnet när dom börjat mjukna.
2. Koka livligt till paprikan är riktigt mjuk och hälften av vattnet är borta.
3. Slå på kokosmjölk, fond och salt låt koka upp och putra i någon minut.
4. Mixa såsen med en handmixer tills paprikan är i små bitar.
5. Smaka av och servera.
Balsamrostad potatis
– 1kg Potatis i mindre kvartar
– 20ml Balsamvinäger
– Olja
– Salt
– Svart peppar
1. Sätt ugnen på 200° plasera potatisen utsprid på en oljad plåt och ställ in
2. Efter ca 20minuter är potatisen färdig ta ut och salta, peppra och slå på vinägern, vänd runt försiktigt.
3. Klart för servering
Stekt kalkonfilé
– 800gram Kalkonfile (kyckling) i skivor för stekning
– Salt
– Vitpeppar
1. Stek kalkonen i olja med salt och peppar.
2. När den är klar servera
posted by milla on 5 januari, 2012
Det här lät ju fantastiskt gott