Loader

Stekt torsk med ugnsbakade rödbetor i citronsmör och parmesan flak

By : | 2 Comments | On : 2 januari, 2012 | Category : Fest, Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Privata inlägg, Recept

Surt från citron, sött från rödbetor och sälta från parmesan blir helt perfekt på torsken

Idag är det fisk på menyn och vi ska steka torsk, idag helt utan panering bara med lite salt och peppar. Till det serverar jag rödbetor som jag bakar i ugnen tillsammans ed några citron bitar, och när dom är klara smälter jag lite smör över dom och serverar på fisken. Mmm tillsammans med sältan från parmesan flak på toppen så gifter sig smakena ordentligt, jag serverar kokt potatis till och vill man göra det extra festligt så gör man pressad potatis.

Stekt torsk med ugnsbakade rödbetor i citronsmör och parmesan flak

– 1kg Torsk
– 1kg Rödbetor skalade och i bitar
– 1st Citron i tjockare halvmånar
– Parmesan efter smak
– Olja
– 80gr Smör
– Salt
– Svart peppar
– 1kg Potatis att koka till

1. Sätt ugnen på 200grader, lägg rödbetor och hälften av citronerna på en plåt och ställ i ugnen med olja i botten och salt och svartpeppar på
2. Börja koka potatisen
3. Låt rödbetorna stå i ca 20 minuter, stäng värmen och klicka ut smöret och pressa resten av citronerna över rödbetorna.
4. Stek fisken i lite olja och krydda med salt samt peppar, här någonstans borde även potatisen vara klar att hällas av.
5. Ta ut rödbetorna och vänd försiktigt i smöret och servera på fisken med hyvlade parmesan flak på toppen

Print Friendly, PDF & Email

    Comments (2)

    1. posted by Mitta on 15 oktober, 2012

      De här lät gott, ska prova ikväll.. 🙂 hade du några feedback på denna rätten?

        Svara
      • posted by Patric on 15 oktober, 2012

        Roligt att du testar.. alla recept har jag gjort själv och gör dom samtidigt som jag skriver, du får berätta hur det gick för dig 🙂

          Svara

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Man känner aldrig sig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen.
    -Ernst Kirchsteiger
    %d bloggare gillar detta: