Loader

Surdegsbak utan lång väntan…eller den slöa människan!

By : | 0 Comments | On : 13 februari, 2012 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Jobb inlägg, Privata inlägg, Roligheter, Tankar, Utveckling

Det är häftigt surdegen som bubblar på i kylen.

Hemma i våran kyl så står det två stycken surdegs degar som lever sitt egna liv, till helgen brukar det bakas surdeg och det är inte krångligare än något annat bak. Att få igång en surdeg är inte direkt svårt och kräver inte så mycket arbete, den ska skötas lite för att överleva men det är inte heller så krångligt. Men kronjäst vill tydligen få oss att tro att det är krångligt att jobba med, nu lanserar man färdig surdeg som gör baket klart på 4 timmar.

Man skriver följande på sin hemsida

”Tänk dig att du blir sugen på att baka surdegsbröd nu. Då skall du sätta grunden. Vänta. Mata. Vänta lite till. Börja om. Hålla vid liv. Och njuta några dagar senare.
Med Bagarens Surdeg från KronJäst har vi gjort surdegsbaket enklare och mer spontant. Nu tar det bara 4 timmar från tanke till färdigt, hembakat surdegsbröd. Blanda bara med jäst, vatten, mjöl, olja och salt. Varför inte baka redan idag?”

Surdegen gör man en gång och har man den gjord tar det inte längre tid än att använda kronjästs, men det låter som om att man alltid måste göra en ny surdeg i reklamen och att det är jobbigt samt tar tid.  Ska du baka surdegsbröd så hittar du massor av bra tips på hur du gör din egen surdeg på nätet, eller varför inte fråga någon som har surdeg om du inte kan få lite att börja bygga på.

Här är vårat egna recept på frukostbullar av surdeg.

Om färdig surdeg i SvD.se.

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Man känner aldrig sig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen.
  -Ernst Kirchsteiger
  %d bloggare gillar detta: