Loader

Svenskt hela vägen eller går det via Polen?

By : | 0 Comments | On : 13 oktober, 2011 | Category : Hur funkar det?, Jobb inlägg, Tankar, Utveckling

 

Detta är kanske inte scans väg till Polen...

Hittade en ganska intressant artikel i lantbrukets affärstidning tidning ATL på nätet, det handlar om satsningen på en svensk märkning på köttet. Det visar sig att det SCAN som varit med och tagit fram märkningen har problem, det svenska bacon som man säljer skivas och packas i polen. För att få den svenska märkningen ska hela kedjan hamna i Sverige, vilket jag i all rimlighet kan tycka är rätt. Visserligen är köttet fortfarande svenskt men tanken på att det först slaktas och styckas på slakteriet i Kristianstad, sedan skickas till Scans anläggning i polska Swinoujscie för skivning och packning för att sedan åka tillbaka till Sverige känns så fel.

Det är lite som på den tiden när det var väldigt speciellt med svenska säkerhetständstickor från Jönköping och på alla askar stod det ”made in sweden”, ett påpassligt företag utomlands döpte helt sonika sin fabrik till sweden för att utan att ljuga kunna skriva ”made in sweden” på asken.

Vill nog hävda att Scan är ute och cyklar igen, när man vill ändra regelverket för att passa sin kostym. Vi får hoppas att Svensk Kött innebär svenskt hela vägen, annars så ser vi säker snart märkningen ”svensk tillverkat” som märkning där det används utländska produkter i en svensk fabrik.

Såg att man i Äkta vara också hittat artikeln

Mer om märkningen svenskt kött

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Det finns ingen mer uppriktig kärlek än kärleken till mat.
  -George Bernard Shaw
  %d bloggare gillar detta: