Loader

Limemarinerad kycklingklubba med honungsdoftande rotsaker i syrlig sky

By : | 0 Comments | On : 31 oktober, 2011 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Privata inlägg, Recept

Syrligt och sött passar perfekt till kyckling

Idag är det kyckling på menyn, turligt så hittade jag klubbor av majskyckling som ger lite mer smak i köttet. Till den ska vi äta lite härliga grönsaker, som vi ugnsbakar i ugnen allt samtidigt så spar vi lite tid och jobb. Sås till kycklingen får utgöras av den syrliga skyn från kycklingen som finns på plåten i ugnen tillsammans med en liten skvätt grädde som jag häller i plåten på slutet.

Lime marinerade kyckling klubbor

– 8st kyckling klubbor
– 4st Lime
-1dl Chilisauce
-15ml rapsolja
– Svartpeppar
– Örtblandning
– 1,5dl Grädde

1. Pressa i lime juicen i en bunke och blanda i allt annat utom kyckling klubborna, rör om ordentligt.
2. Gnid in marinaden i klubborna och lägg skinsidan uppåt på en plåt
3. Lägg lite extra marinad på på ovansidan, lägg även på dom utpressade lime frukterna och ställ i varm ugn på 200grader i ca 45minuter
4. När det är ca 10 minuter kvar häller jag i grädden i plåten så det blir en härlig sås till
5. Kolla att dom är klara.. sedan är dom klara för servering med såsen från plåten

Honungsdoftande rotsaker

– 900gr Av någon rolig potatis, jag använde en rödskalig och dela i bitar
– 400gr Morötter skalade och skivade
– 300gr Rödbetor skalade och tärnade
– 0,2 dl Vitvinsvinäger
– 20ml Flytande honung
– salt

– Lägg grönsakerna på en plåt med lite olja tillsammans med kycklingen i ugnen
– Blanda vinäger, honung och salt
– Häll på blandningen på grönsakerna när dom är klara
– Servera

Print Friendly, PDF & Email

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Man känner aldrig sig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen.
    -Ernst Kirchsteiger
    %d bloggare gillar detta: