Limemarinerad kycklingklubba med honungsdoftande rotsaker i syrlig sky

Syrligt och sött passar perfekt till kyckling
Idag är det kyckling på menyn, turligt så hittade jag klubbor av majskyckling som ger lite mer smak i köttet. Till den ska vi äta lite härliga grönsaker, som vi ugnsbakar i ugnen allt samtidigt så spar vi lite tid och jobb. Sås till kycklingen får utgöras av den syrliga skyn från kycklingen som finns på plåten i ugnen tillsammans med en liten skvätt grädde som jag häller i plåten på slutet.
Lime marinerade kyckling klubbor
– 8st kyckling klubbor
– 4st Lime
-1dl Chilisauce
-15ml rapsolja
– Svartpeppar
– Örtblandning
– 1,5dl Grädde
1. Pressa i lime juicen i en bunke och blanda i allt annat utom kyckling klubborna, rör om ordentligt.
2. Gnid in marinaden i klubborna och lägg skinsidan uppåt på en plåt
3. Lägg lite extra marinad på på ovansidan, lägg även på dom utpressade lime frukterna och ställ i varm ugn på 200grader i ca 45minuter
4. När det är ca 10 minuter kvar häller jag i grädden i plåten så det blir en härlig sås till
5. Kolla att dom är klara.. sedan är dom klara för servering med såsen från plåten
Honungsdoftande rotsaker
– 900gr Av någon rolig potatis, jag använde en rödskalig och dela i bitar
– 400gr Morötter skalade och skivade
– 300gr Rödbetor skalade och tärnade
– 0,2 dl Vitvinsvinäger
– 20ml Flytande honung
– salt
– Lägg grönsakerna på en plåt med lite olja tillsammans med kycklingen i ugnen
– Blanda vinäger, honung och salt
– Häll på blandningen på grönsakerna när dom är klara
– Servera