Loader

Syrlig pasta panna med helgens helstekta kotlett

By : | 0 Comments | On : 19 december, 2011 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Pasta, Privata inlägg, Recept, Snabbmat

Den krämiga pasta pannan som gör att du inte behöver sås till det som du väljer ha till.

Då var det måndag och full fart på veckan igen, idag sent möte på jobbet snabbt hem och körning till ishallen. Åter hemma dags att fixa en härlig måndags middag, idag så har jag gjort en läcker, krämig och enkel pasta panna. Jag hade lite tur och gjorde lite extra helstekt kotlett i helgen, så det vart det givna tillbehöret idag men man kan servera både kycklingfilé eller varför inte stekt lax till.

Syrlig pasta panna

– 0,7 Pasta paket
– 1st Gul lök hackad
– 2st Tomater tärnade
– 1st Paprika i tärningar
– 1dl Grädde
– 2dl Vatten
– 1dl Chilisauce
– 20ml Vittvinsvinäger
– Salt
– Svart peppar
– 0,5dl Parmesan ost riven
– Rapsolja

1. Koka pastan klar häll ur vattnet och häll på lite olja och salta.
2. Medan pastan kokar steker du först löken i oljan, när den fått färg lägger du i paprika och tomat.
3. Stek lite snabbt slå sedan på grädde, vatten, chili sauce och vinäger, koka upp och låt puttra i ca 5 minuter.
4. Krydda med salt och svart peppar, smaka av och häll i pastan.
5. Låt det puttra ihop och vänd hela tiden försiktigt, ta bort från värmen och blanda i parmesan osten.
6. Smaka av och servera med valfritt tillbehör stekt kyckling, kotlett rad eller varför inte stekt lax.

Är du nyfiken på kotletten hittar du den här.

Print Friendly, PDF & Email

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Att äta är magens behov, att dricka är själens.
    -Claude Tillier
    %d bloggare gillar detta: