Tacogratinerad pastagratäng med krisptäcke

Läckert krispigt med nachos på toppen..
Idag så går resterna åt från helgens tacobuffé, bara kokar pasta blandar lite och ställer i ugnen. Enkelt och snabbt som sköter sig rätt bra i ugnen medan man kollar lite e-post och pustar ut, och så blir man av med resterna som det nästan alltid blir av tacos.
Tacogratinerad pastagratäng med krisptäcke
– 1pkt Pasta
– Tacokrydda
– Olja
– 1st Gul lök hackad
– 2st Tomater tärnade
– 1st Paprika i tärningar
– 2st Vitlöksklyftor
– 2,5dl Creme fraiche
– 1dl Salsa av en sort som är så stark som du vill ha det..
– 300gram Nöttfärs stekt och taco kryddad (receptet bygger på resterna från min tacobuffé, om du inte har stek lite nytt)
– 200gram Tacoskal eller Nachochips
– 2.5dl riven ost
1. Koka pastan enligt anvisning, när den är klar krydda med lite tacokrydda och olja.
2. Stek lök, vitlök, paprika och tomaten så den blir mjuk.
3. Vänd försiktigt grönsakerna i pastan och slå på salsan, creme fraiche samt färsen, vänd tills allt är ordentligt blandat.
4. Slå upp allt i en ugnsform krossa nachos eller tacoskalen över och avsluta med att lägga på den rivna osten
5. Ställ högt upp i ugnen på 220° i ca 35 minuter
6. Servera när den fått fin färg, gärna med lite salsa till..