Loader

Teoretiskt är det helt rätt.. men jag undrar..

By : | 0 Comments | On : 2 november, 2011 | Category : Hur funkar det?, Jobb inlägg, Motion, Privata inlägg, Tankar, Utveckling

En härlig jordgubbe nyttig och söt som den är, men för många blir den omotståndlig med lite grädde på toppen..

Det görs mycket forskning just nu på hur vi ska äta rätt, vad vi ska äta och när vi ska äta det. En forskning som säkert är bra på många olika sätt, själv är jag en förespråkare av metoden ”äta lagom och minska på sockret i kombination med att röra på sig” jupp min alldeles egen diet.

För mig finns det en hel del mer med maten som ökar våra livskvalitet, inte bara dom teoretiska rekommendationerna som haglar över oss just nu. Vist teoretiskt kommer vi att leva längre med dom rekommendationerna, men i praktiken så ska det vi äter också locka till våra andra sinnen som är lika viktiga som själva maten.

Vi mår bra av att äta några onyttiga feta pommes, sött dessert, härligt grillad köttbit eller varför inte en härligt välkyld läsk. Därför tror jag att det är viktigt att vi inte slutar upp med det goda för då minskar vi på glädjen med att äta och sinnena får inte sitt och i praktiken mår vi inte bättre trots att vi teoretiskt äter ”rätt”. Sedan så har vi en förmåga att tro att det måste vara onyttigt för att vara gott, det är fel utan det handlar om hur vi gör för att presentera och tillaga det vi ska äta.

Här på min blogg så faller dom flesta recepten under kategorin ”nyttig” mat, vist använder jag riktig grädde och lite socker ibland men i bra mängd för att sinnena ska må gott. Gör socker och läsk till fest och ät det för att må extra gött en kväll i veckan, dra ner på köttet till förmån för fisk och grönsaker så gör du kropp och miljö en tjänst.

Så kom ihåg min diet… ”äta lagom och minska på sockret i kombination med att röra på sig”

Forskning i SVT.se

Farligt socker i aftonbladet.se

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Den sundaste gymnastiska övningen är att i rätt tid resa sig från matbordet.
  -Giorgio Pasetti
  %d bloggare gillar detta: