Loader

Texas inspirerat på grillen

By : | 0 Comments | On : 15 juli, 2011 | Category : Grill, Hemma i köket, Matlagning, Privata inlägg, Recept

Min fyllning som väntar på brödet

För ett år sedan så hade vi besök av bekanta, som är inflyttade från det stora landet i väst. Som tack för bla svenskt midsommar firande hos oss, så ville dom bjuda på middag. Deras boende var inte riktigt löst, så det bidde så att vårat kök fick bli deras för kvällen. Det var roligt och riktigt spännande att se vad vad som ske i vårat kök, dom kom med påsar som jag som ett barn på julafton försökte se vad som fanns i. Lite fick jag dock hjälpa till med innan, det var en marinad som saknades i butiken, som jag fick i uppdrag att ordna med hjälp av recept på nätet. Det var en speciell marinad som var syrlig och kryddig, den fick godkänt och var i klass med den som dom använde i staterna (vilken tur för mig). Allt eftersom det packades upp och tillreddes så vart det mer och mer klart vart vi var på väg, det påminde en hel del om vårt mexikanska tacos som alla gör men ändå inte. Det visade sig att det vara texas som var på besök i köket, framdukat på bänken stod det en läcker buffé med spännande böndip, såser, stekt lök och paprika, hårt stekt kyckling och rostbiff som skivades tunnt och ett helt gäng saker till som jag lyckats förtränga.
Idag så sa mina smaklökar att det var dags att göra något liknande igen, så jag efterapade lite av det som bjöds då. Bland annat så valde jag att grilla kycklingen, paprikan och löken istället, för att skiva det precis innan servering, (kom ihåg att göra det tunt för det ska i wrapen). Kyckling kryddades med en blandning av salt, citronpeppar, spis kummin, paprika pulver, koriander, lite vinäger och vatten, på grillen så grillades den lite hårt och penslas ofta med kryddorna. Just nu är det även bra pris på avacado som fick bli till guacamole, det är enkelt att göra den själv i en mixer och blir bra att fixa medan grillen får glöd. I mixern lägger du köttet av 3 avacados, 1 liten gul lök, vitlök efter smak, 2 tomater utan köttet, saften från 1 citron och salt, kör sedan allt tills du får en fin kräm. Jag brukar även blanda i lite yoghurt för att få den lite slätare. I övrigt så använder du din fantasi på vad du vill ha i dina wraps, riven ost, taco sås, majs, stark sås och så vidare. Vi brukar även ha gräddfil och skivad banan till, vilket passar bra till dom hetare smakerna. Glöm inte att värma wrap brödet lite, och servera gärna lite nachos till så att du får upp det där som ramlar ur wrapen eller krossade i wrapen för att få lite crunch.

Print Friendly, PDF & Email

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Det finns ingen mer uppriktig kärlek än kärleken till mat.
    -George Bernard Shaw
    %d bloggare gillar detta: