Loader

The path of inspiration..

By : | 0 Comments | On : 8 juli, 2011 | Category : Hemma i köket, Matlagning, Privata inlägg, Roligheter, Tankar

En palett för sinnena

Jag tycker att det är grymt roligt att utan vidare plan gå in i en butik för att hitta råvarorna till kvällens middag, gå bland färska grönsaker, roliga hyllor, delikatessdiskar och bara samla inspiration. Ikväll får vi lite goda vänner på besök och att grillen ska tändas är redan bestämt, en trevlig entreocte är inhandlad och ligger framme för att få den där rätta rumstemperaturen. Vad det gäller tillbehören så beger jag mig ivrigt till affären, nu ska jag få använda mina kära sinnen för att hitta dom rätta råvarorna. Med bestämda steg en scanner i ena handen och en påse i andra går jag in i butiken, redan direkt så börjar mina sinnen att jobba på kvällens kombination av smaker.. Mmm jag plockar på mig en hel del svenska nyskördade primörer, en hink yoghurt, mango, västerbottenost, färskpotatis och påsen fylls fort med roliga råvaror och jag mår gott i själen. Två påsar får vara begränsningen, jag känner mig nöjd och jag har en plan för kvällen. Väl hemma packar jag upp mina råvaror och lägger dom i inspirerande högar på bänken, tar fram mixern och ställer i ordning för operation matlagning. En och en halv timme senare så har jag i kylen vilande för kvällen en sötstark BBQ sås, en läcker västerbottenkräm, en smarrig mango salsa och en örtkryddad bön mix, kvar för kvällen är det en sommrig sallad, ugnsbakad färskpotatis och givetvis entrecoten som ska föräras med en härlig marinad Jag känner mig rätt nöjd för stunden, och sätter mig ner för att blogga lite…

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Maten kan ha en viss bismak av KÄRLEK!!
  -Okänd
  %d bloggare gillar detta: