Fiskbuljong

Var lite noga när du silar buljongen..
Varför inte testa att göra din egna fiskbuljong, gör en laddning och frys in överbliven buljong i lagom stora burkar. Använd fiskrenset som blir över när du har färsk fisk….
– Cirka 500 gram fiskben och det går bra att ha med huvudet, men då utan gällar då det kan ge bismak
– 1 purjolök
– 1 fänkål
– en halv bit rotselleri
– 2 morötter
– Körvel, dragon, persilja och gräslök
- Skala och hacka grönsaker för att få ut så mycket smak som möjligt, men man kan också hacka lite som man vill det ska ändå silas bort sedan.
- Skölj fiskbenen i vatten tills vattnet inte grumlar sig längre.
- Lägg i fiskben och grönsaker en kastrull och fyll upp med vatten, så att det täcker och lite till. Gör en liten kryddpåse med körvel, dragon, persilja och gräslök.
- Från att buljongen kokat upp ska den koka i 18 minuter på medelvärme och skummas med en slev, om vattnet inte täcker benen fyll på med mera.
- Sätt buljongen åt sidan, låt svalna lite och sila noga av buljongen i en ny kastrull.
- Fiskbuljongen kokas sedan ner till cirka hälften salta och smaka av.