Tisdagspytt med köttfärs stekta tomater och krönt med ägg

Snabbt och gott perfekt mitt i veckan när tiden är knapp.
Potatis, köttfärs och en knapp halvtimme att laga mat på, en ny utmaning eller? egentligen inget konstigt med potatis och köttfärs. Det som är lite spännande är att få ihop det lite snabbt och tillräckligt bra för att det ska uppskattas av familjen, jag lyckades få till en rätt bra mix både utseende och smak mässigt.
Tisdagspytt med köttfärs, stekta tomater och krönt med ägg
– 12st normalstora potatisar tvättade och delade i cm stora bitar
– 800gr Blandfärs
– 1st Gul lök hackad
– 1st Vitlök solo, pressad
– 120ml Balsam vinäger
– Salt
– Svartpeppar
– 3st Tomater i lite tjockare skivor
– 6st Ägg
1. Börja med att stek potatisen först på hög värme, och när dom börjar få färg sänker du värmen
2. Vänd då och då salta och peppra smaka av, när den är mjuk ställ potatisen åt sidan.
3. Stek sedan köttfärsen med löken, när den börjar få färg och bli klar slå på vinäger och salt samt peppar
4. Låt det bli helt klart och smaka av
5. Blanda potatisen med köttfärsen försiktigt
6. Stek tomat skivorna och ägget till, sedan serverar man det snyggt tillsammans.
7. Det går bra att ha klassiska pytt tillbehör som HP sauce och Chili sauce till