Tomat och cheddar gratinerad falukorv med ugnsbakad syrlig potatis med morötter

Den syrliga potatisen i botten med den gratinerade falukorv ovanpå och lite grönt på toppen så ser det läckert ut..
Med falukorv är det lätt att man hamnar i samma spår hela tiden, här är en variant som är lite annorlunda men lätt att göra en söndagskväll. Blir lite feststämning på den om man väljer att lägga upp det lite snyggt, jag toppade det hela det med lite grönt för att få lite mera färg.
Tomat och cheddar gratinerad falukorv
– 1st Falukorvsring delad i fyra bitar som sedan delas på mitten längs med
– 3st Tomater i skivor
– 1st Gul lök i tunna skivor
– Cheddar ost
– Salt
– Svart peppar
– Pizzakrydda
1. Lägg falukorven på en plåt och lägg tomatskivor och löken på
2. Salta, peppar och krydda med pizzakryddan
3. Skiva cheddar och lägg ovanpå
4. Ställ i varm ugn på 220grader i ca 20 minuter
5. När osten fått lite fin färg är det klart att servera
Ugnsbakad syrlig potatis med morötter
– 900gr Potatis i mindre bitar
– 300gr Morötter skalade och delad i samma storlek som potatisen
– 150gr Purjolök i breda skivor
– 30ml Vittvinsvinäger
– Salt
– Olja
1. Lägg potatis, morötter och purjolök på en plåt vänd runt med lite olja
2. Ställ i varm ugn 220grader i ca 25 minuter
3. När det är 10minuter kvar ta ut och salta, häll på vinäger och sedan vänd försiktigt och ställ i ugnen igen.
4. När potatisen och morötterna fått färg så ta ut och servera..