Tomat och mozarella gratinerad falukorv

Gillar när det är lite hårdare gratinerat, så man får en lite god yta på toppen.
Nu var det längesedan det serverades falukorv här hemma, det råder vi bot på med en enkel rätt som sköter sig själv i ugnen. Skönt med enkel mat som man kan lämna utan uppsikt en liten stund, själv är jag barnsligt förtjust i just kombinationen av mozarella och tomat. Gör en liten balsamicovinägrett som serveras till på sidan om korven, det passar bra till tomaten och mozarellan och säter lite syrlighet på allt. Det blir även couscous till, även det löjligt enkelt och gott att göra.
Tomat och mozarella gratinerad falukorv
– 600gr Falukorv i skivor
– 150gr mozarella i skivor
– 4 Tomater i skivor
1. Varva allt i en ugnsfast form, häll några droppar vatten på
2. Ställ i ugnen på 200grader, tills det får färg
Syrlig Balsamico vinägrett
– 1msk Olivolja
– 1msk Balsamico vinäger
– 1msk Soya
– 0,5msk Flytande honung
1. Blanda ihop allt ordentligt, servera till korven.
Couscous
– 4dl Vatten
– 3st Grönsaksbuljongtärningar
– 3,5dl Couscous
1. Koka upp vatten med buljongtärningar
2. När vattnet kokar ta bort från värmen och häll i couscous, låt sedan stå i 10 minuter
3. Rör om och servera