Tomatgratinerad köttfärslåda på potatisbotten

Saftig gratäng direkt från ugnen hur enkelt och gott som helst.
Ibland är det inte så lätt att få maten att låta gott i text, men jag lovar att dagens måltid smakade kanon och var uppskattad av hela familjen. En rätt som sköter sig rätt mycket själv i ugnen, och som man kan förbereda om man vill ha något som bara är att stoppa i ugnen när man kommer hem.
Tomatgratinerad köttfärslåda på potatisbotten.
– 800gr Kokt potatis i skivor
– 3st Tomater i klyftor
– 800gr Köttfärs
– 1st Gul lök i klyftor
– 2dl Grädde
– 1dl Vatten
– 20ml Balsam vinäger
– 20ml Kalvfond
– 1dl Ost riven(parmesan eller vanlig)
– Svart peppar
– Salt
1. Sätt på ugnen på 200°, lägg den skivade potatisen i en oljad ugnsform salta och peppra för att sedan förvärma den lite i ugnen.
2. Stek färsen med salt och svart peppar, lägg i löken på slutet och stek klart
3. Slå på grädde, vatten, fond och vinäger, låt koka ihop i några minuter..
4. Häll allt på potatisen, lägg skivade tomater på toppen och strö osten över.
5. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter eller tills allt fått färg och är klart.
6. Ta fram låt vila i 5minuter och servera…