Trucker special med extra allt..

En läcker trucker macka, inte riktigt så flottig som orginalet.
För runt 20 – 30 år sedan var det populärt med olika varianter av trucker mackor, och flera vägkrogar hade sina specialare för hungriga lastbilschaufförer. Gemensamt för alla mackorna var att det var rejäla mackor stekta i mycket fett, och nästan alltid krönta med ett ägg. Idag så gör jag en variant om än inte lika flottig men med en rejäl brödbit i botten toppad med råstekt potatis med lök, tunt skuren fläskkarre och allt krönt med ett gyllene ägg. Traditionsenligt så är den även garnerad med klassiska gurka & tomat garnityret, men givetvis kan du välja något annat gott till.
Trucker special för 6st
– 900g Karré
– 900g Potatis
– 1stor Gul lök
– 6skivor gott bröd
– 6 ägg
– 6 klickar Ketchup
– 2st Tomater
– 1/2 Gurka
1, Börja med att skiva potatisen och löken tunt, lägg den på en ugnsplåt med olja, sat & peppar och lacera i ugn på 200grader
2, Skiva karrén i halv centimeter stora skivor, när potatisen börjar bli klar stek dom i smör med salt och peppar. (Jag använde ett vitlökssmör från sommarens grillning att steka i, ger lite extra god smak)
3, Stek brödet gärna med samma fett som från köttet, ger lite extra smak åt brödet.
4, Stek äggen det är valfritt med gulan om den ska vara hel eller vändstekt.
5, Nu är det dags att ”montera”, brödet i botten innan potatis, kött och ägg på toppen, garnera med tomat och gurkan och en klick ketchup… voila din trucker special är klar..