Ugnsbakad färsfylld paprika med krämig spaghetti

Enkel rätt som kan förberedas lite innan, och bara stoppa in i ugnen när det är dags.
Har varit sugen några dagar att fylla paprika med färs och baka i ugnen, tanken var att göra en pannbiff som jag fyller i paprikan. Så idag fick det bli även om jag kom igång lite sent med middagen så fick det bli så, men det visade sig att det gick fort att baka dom i ugnen och på 45 minuter så var jag klar med fredagsmiddagen.
För enkelhetens skull så hoppade jag över såsen och gjorde löjligt enkel krämig pasta till, även paprikan i sig avger en hel del sky som gör hela rätten saftig och god.
Ugnsbakad färsfylld paprika
– 6st Inte för stora Paprikor i valfri färg
– 800gram Nötfärs
– 1st Röd lök hackad
– 3st Vitlöksklyftor pressad
– 1/6 Röd Chili hackad
– 0,5dl Ketchup
– 15ml Rapsolja
– Svart peppar
– Salt
1. Dela paprikorna i halvor, spara gärna det gröna i toppen men ta ur allt vitt och kärnor.
2. Blanda färsen ordentligt med allt annat, gör en lite pannbiff som du provsteker och smakar av.
3. Fyll paprikorna med färsen tryck i ordentligt och fyll lite råge, och lägg dom på en plåt med kant
4. Ställ i uppvärmd ugn till 200° i ca 20 – 25 minuter.
5. När dom fått bra färg och är genomstekta är dom klara för servering. Häll lite av skyn som ligger i plåten på paprikorna så att skyn serveras med.
Krämig spaghetti
– 600gram Spaghetti
– 2dl Grädde
– 1dl riven parmesan
– 2st Tomater finhackade
– Svart peppar
– Salt
1. Koka spaghettin enligt anvisningarna, häll av vattnet men spola inte i kallt vatten.
2. Ställ pastan på den varma plattan och häll i grädde, parmesan och tomaterna samt kryddor.
3. Vänd försiktigt i pastan så att den blir krämig runt om.
4. Smaka av och servera den med lite svart peppar på och några droppar oliv olja