Ugnsgrillad kyckling med tomat och äppelsalsa

Den saftiga kycklingen tillsammans med salsan är en skön kombination.
Hittade några härliga kycklingklubbor i frysen som lockade mig till dagens recept, jag grillade dom i ugnen med en enkel men smakrik kryddning. Som tillbehör så gjorde jag en enklare salsa med tomat och äpple som grund. Inga konstigheter en vardags rätt där kycklingen sköter sig själv i ugnen, medan man kan passa på att läsa tidningen och blanda ihop salsan. Jag valde att servera basmatiris till rätten, men man kan nog hitta andra alternativ om man vill.
Ugnsgrillad kyckling (Går lika bra på grillen)
– 1,5kg Kycklingklubbor
– 1dl Flytande margarin
– 1dl Chili sauce
– Salt
– Svart peppar
1. Sätt ugnen på 200° blanda ihop margarin, chili sauce, salt och svart peppar.
2. pensla kycklingen ordentligt med röran, lägg upp dom på en plåt och ställ i ugnen i ca 35 minuter.Eller så lägger man dom på grillen när glöden är som finast.
3. När dom nått 80° är dom klara i och borde ha fått fin färg, ta ut dom ur ugnen och servera.
Tomat och äppelsalsa
– 3st Tomater
– 2st Äpplen
– 0,5st Gurka
– 0,5st Citron
– Körvel
– Mynta
– Salt
– Svart peppar
1. Börja med att tärna tomat, äpple och gurka i jämnstora mindre tärningar och blanda i en skål.
2. Pressa citronen över och krydda var försiktig med myntan, det ska inte smaka tandkräm utan bara en liten hint av myntan.
3. Smaka av och låt stå och dra en stund… Servera