Ugnsgrillad kycklingklubba med parmesandoftande varm potatissallad och krämig rödlökssås

En söndagsmiddag kan vara lite lyxigare utan att vara svår och jobbig att göra.
Söndagskväll och en helg fylld med aktiviteter avklarad, då får det bli en lite roligare middag med större delen av familjen hemma. I ärlighetens namn så var jag lite trött så jag valde att göra mat som skötte sig bra i ugnen, tillsammans med en läcker sås som är klar i ett naffs på spisen.
Ugnsgrillad kycklingklubba
– 8st Kycklingklubbor
– 1dl Balsamvinäger
– 0,3dl Olja
– 5st Klyftor vitlök pressad
– Salt
– Svart peppar
1. Blanda ihop marinaden med vinäger, olja, vitlök , salt och peppar
2. Doppa och gnid in kyckling filerna i marinaden, lägg dom sedan på en plåt
3. Ställ dom i en ugn på 200° i ca 40 minuter, pensla på marinaden som vart över efter halva tiden.
4. Kolla i mitten av leden på kycklingen efter 40minuter det ska vara en klar vätska som rinner ut.
5. Servera
Parmesandoftande varm potatissallad
– 1kg potatis i tärningar ca 1,5cm x 1,5cm med skalet på
– 200gr salladsmix
– 0,5dl Riven parmesan
– 20ml Olivolja
– Salt
– Svart peppar
1. Lägg potatisen på en plåt och ställ i ugnen under kycklingen i ca 25 minuter, om dom inte får färg byt plats på kyckling och potatis sista 10 minuterna.
2. Lägg sallad i en skål och blanda med olja samt parmesan
3. När potatisen är klar, vänd den med lite salt och svartpeppar.
4. Lägg potatisen med salladen i skålen och vänd försiktigt runt
5. Servera
Krämig rödlökssås
– 1st Rödlök fin hackad
– 0,5dl Vatten
– 2,5dl Creme fraiche
– 5ml Flytande honung
– Olja
– Salt
– Vit peppar
1. Stek löken mjuk med olja
2. Slå på vatten, honung och lägg i creme fraiche.
3. Låt den koka ihop i ca 3 minuter
4. Smaka av med salt och peppar
posted by Mårtenssons kök on 7 februari, 2012
Det låter verkligen hur gott som helst, speciellt såsen och potatissalladen! Fint med klubborna som omväxling till filéerna.
posted by Patric on 7 februari, 2012
Tackar.. tycker ibland att en klubba är godare än filen, eftersom den blir saftigare och lite mera smak.