Loader

Ugnsgrillade kycklinglår med rostade morötter & polkabetor med syrlig yoghurtsalsa samt couscous

By : | 0 Comments | On : 5 oktober, 2011 | Category : Hemma i köket, Matlagning, Privata inlägg, Recept

Härliga färger och ljuvliga smaker, rätt snabbt men ändå lite vardagslyx

Idag var det något i mig som sa att det var dags för färsk kyckling, så jag inhandlade härliga lårklubbor som jag gillar för att det finns mycket smak i köttet. Till det så ville jag ha något annat än det vanliga riset, potatisen eller pastan, så det fick bli gyllne gul couscous med lite smak.För att fylla ut lite så rostade jag lite härliga morötter och lite roligare polkabetorna, och för att få det inte så torrt serverades allt med en härlig yoghurtsalsa med tomat och äpplen. En ganska lyxig vardagsmiddag så här mitt i veckan, men den gick förvånansvärt fort att laga till.

Lite roligt att berätta vid matbordet är att det förmodligen var berberna som åt couscous och genom att fukta mjöl som rullades det till små kulor som sedan torkades så ökades hållbarheten.

Ugnsgrillade kycklinglår med rostade morötter & polkabetor med syrlig yoghurtsalsa samt couscous

Rostade morötter och polkabetor

– 4st Morötter skalade & slantade
– 6st Polkabetor skalade och skivade i bitar som morötterna
– Olja
– Salt

1. Lägg grönsakerna på en plåt med olja, ställ i varm ugn på 200grader i ca 40 minuter
2. Vänd ett par gånger och salta när grönsakerna fått färg och är mjuka

Ugnsgrillade kycklinglår

– 1,6 kg Kycklinglår
– 1dl Soya
– 5ml Paprika pulver
– Svart peppar

1. Blanda soya, paprika pulver och svart peppar
2. Häll blandningen över kycklingen och vänd den ordentligt
3. Lägg upp på en plåt och ställ i ugnen med grönsakerna när dom stått i ugnen i 15minuter
4. När grönsakerna är klara är kycklingen klar. Titta för säkerhetsskull

Syrlig yoghurtsalsa

– 3dl Yoghurt
– 3 Tomater, tärnade
-1 Äpple syrligt, tärnat som tomaten
– 0,5dl Parmesan riven
– Salvia
– Salt

1. Blanda ihop allt och låt dra lite och smaka av

Couscous

– 3dl Vatten
– 3 grönsaksbuljong tärningar
– 3dl Cous Cous
– Olja

1. Koka upp vatten med buljongtärningarna
2. Stäng värmen när vattnet kokar och blanda i couscousen och låt svälla i 5 minuter
3. Häll i lite olja och rör runt med en gaffel.. smaka av

Lägg upp allt snyggt och servera….  

Print Friendly, PDF & Email

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Om jag skulle berätta för dig hur mycket jag suktat efter en sån här, så skulle jag inte få tid att äta upp den.
    -Douglas Adams
    %d bloggare gillar detta: