Ugnspannkaka med myntabär och glass
By : Patric | 0 Comments | On : 4 november, 2011 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Privata inlägg, Recept

Mmm lite härligt vardagslyx snabbt och enkelt..
Hela familjen ledig och projekt storstädning pågår, lunchen ska vara lite enkel och trevlig för hela familjen. Ugnspannkaka föll valet på idag, jag tycker dock som vanligt att det är tråkigt med sylten och gör det lite festligare med bär som är smasatta med lite mynta och lite glass. Jag hoppar över sockret i bären, för bären tillsammans med glassen tycker jag räcker för att få det söta till ugnspannkakan.
Myntabär och glass
– 800gr Valfria bär, jag gick på blåbär och björnbär idag
– Några mynta blad efter smak, akta så det inte blir för mycket det ska bara vara en frisk smak.
– Favorit glassen
1. Blanda bären försiktigt med myntan, se till att bären är hela.
2. Ta fram glassen i tid så att den inte är stenhård.
3. Servera till ugnspannkakan.
Ugnspannkaka
För varje portion du vill göra ta du
– 1st Ägg
– 1dl Vetemjöl
– 2dl Mjölk
– Salt
– Skvätt rapsolja
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Vispa mjöl, salt och hälften av mjölken till en slät smet.
3. Tillsätt äggen och resten av mjölken.
4. Vispa jämnt.
5. Häll i olja och rör ner det i smeten.
6. Häll allt i en smord långpanna.
7. Grädda i 20-25 minuter.
8. Servera med mynta bären och lite av favorit glassen