Loader

Snart i kulisserna i Västerås undre värld..

By : | 0 Comments | On : 4 april, 2012 | Category : Besök, Hur funkar det?, Privata inlägg, Roligheter, Strike, Tankar, Utveckling

Varmrätten som jag kunde ha gjort till en katastrof.

I går kväll så var det åter dags för ett besök ner på STRIKE restaurangen med nöjes bowling, denna gång för att diskutera lite mer kring upplägget att visa lite mera bakom kulisserna på en restaurang i bloggen. Lite som en kontrast mot det kök som jag jobbar i dagligen, för att visa på likheter men även skillnader i köken.

Vi fastande även lite i diskussionen kring miljön, rummet och maten, det som så mycket diskuteras i det offentliga rummet under namnet FAMM men är något som gäller lika mycket på en modern restaurang.

Tyvärr så ledde snacket till lite av en dödssynd för en kock, för i köket så hade Kristian fått tiden 18:00 som tiden vi skulle äta på. Vilket han då förbereder och planerar för så att vi får en så bra middag som möjligt, i det här fallet så var det nog framför allt den kalventrecote som vi skulle äta som det vart svettigt med. Lite av det svåraste som finns i köket är ju att få till den där perfekta köttbiten, som har en jämn fin rosa färg rätt igenom och som blir en katastrof när ”gästerna” väljer att äta en halvtimme senare.

Det är trevligt att sätta sig ner vid bordet och inte veta vad som väntar, kvällens meny med både förätt, varmrätt och passande dryck var planerad och det kändes skönt att slippa fundera på vad jag skulle äta.

En modern klassiker med räkcocktailen i cocktailglas..

Förätten bestod av en trevlig räkcocktail med lantägg kokt i låg temperatur, för att det ska bli en perfekt gula som rinner ut som en dressing när man sticker gaffeln i den. Till den hade servitören Jonas plockat ut en Bistro Lager med lite mera beska, ett passande öl som är gjort för att just drickas till maten som ett matöl.

Varmrätten en grillad kalventrecote från mälardalen med en morot och ingefärsjuice, syrad creme fraiche, vitlökskroketter och härliga färska primörer, det var här som vår sena start på middagen kunde ha förstört allt för oss. Men Kristian i köket hade sett till att köttet höll den fina rosa färgen fram till servering, och jag fick njuta av varmrätten så som den skulle vara. Även här så hade Jonas funderat på drycken till och det vart ett trevligt rött vin från apulien som sträcker sig ner på klacken av Italien med namnet SUD och av druvan negroamaro.

Jag har valt att min vana trogen sitta så att jag ser ut över restaurangen när jag äter, den här gången så funderar jag lite på hur skönt det är med fönsterna ut mot bowlingen. Hela tiden så är det som att det är en lite livligare gata utanför där det sprudlar av liv och rörelse, riktigt skönt tycker jag och något som jag inte fått om jag suttit vid ett fönster ut mot en av gatorna i Västerås en tisdagskväll.

Efter maten så vart det dags för en dubbel espresso och sammanställa kvällens tankar, det känns spännande att jobba vidare med STRIKE och jag är säker på att vi får ut något bra av det alla inblandade.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Först kramar jag alla i familjen – sedan ställer jag mig vid spisen
  -Ernst Kirchsteiger
  %d bloggare gillar detta: