Loader

Varför inte ett läckert långkok i helgen..

By : | 0 Comments | On : 22 mars, 2012 | Category : Fest, Hemma i köket, Hur funkar det?, Jobb inlägg, Matlagning, Privata inlägg, Recept, Tankar, Utveckling

Ett läcker långkok är aldrig fel, passa på under helgen.

I DN.se kan man läsa om långkoket som är ett fantastiskt sätt att laga mat, det ger så mycket mer smaker samtidigt som köttet blir fantastiskt mustigt. Det är kocken Tareq Taylor som man bland annat kunnat se i SVT´s trädgårdsfredag, viserligen ett program som jag missat men hans tankar kring långkoket gillar jag.

Precis som han säger i artikeln så är det inte bara nötkött som passar till långkoket utan det går utmärkt med kött som fläskarré, skinka och lammlägg blir fantastiskt.

Han nämner även ugnen som används flitigt i det moderna köket vilket är ett fantastiskt redskap för att laga mat under en längre tid på låg temperatur, vilket ger precis som långkoket ett kött som faller samman med mycket smaker bevarade.

Jag använde den metoden bland annat på en annorlunda julskinka som jag gjorde på fläsksida i julas, den gjorde jag till en artikel för restaurangvärlden där jag skulle ta fram en ”exklusivare” jultallrik. Jag stoppade in sidan på lågtemperatur på eftermiddagen och tog ut den ur ugnen på morgonen dagen efter, lite som man gör när man lagar till en tjälknöl.

Ett av mina recept på långkok från bloggen

 

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Middagskonversation: konsten att tänka på något viktigt medan man säger något oviktigt.
  -Laurence Olivier
  %d bloggare gillar detta: