Loader

Vårinspirerad krämig pastasås med basilika och salami

By : | 1 Comment | On : 26 februari, 2012 | Category : Hemma i köket, Matlagning, Pasta, Privata inlägg, Recept, Snabbmat

Den sköna solen som letar sig in i köket och lyser över tallriken

Strålande vårsol ute och trots att det är februari så får man en skön vårkänsla i kroppen, dagens lunch samlar lite av energin och känslan i en krämig pastasås. Basilika och purjolök får symbolisera våren i sina lite våriga smaker , salami och grädde ger den lite mustighet och chilin lite skön värme.

Vårinspirerad krämig pastasås med basilika och salami

– 1pkt Pasta
– 100gram Salami strimlad
– 1st Röd paprika tärnad
– 2dm Purjolök strimlad
– 2cm Grön Chili fin hackad
– 1dl Grädde
– 2dl Vatten
– 2st tärningar Hönsbuljong
– Färsk basilika hackad
– 10ml Maizena
– Salt
– Svart peppar
– Olja
– Parmesan hyvlad

1. Koka pastan enligt anvisningarna
2. Fräs purjolök, chili med basilikan i lite olja.
3. Lägg i paprikan när purjon börjat mjukna, låt allt få lite färg.
4. Slå på grädde, vatten och buljong tärningar, låt koka upp och puttra tills tärningarna löst upp sig.
5. Red av med maizenan utrört i lite vatten som man häller försiktigt i och låter koka upp.
6. Lägg i salamin och blanda väl.
7. Smaka av såsen med salt och svart peppar avsluta med att lägga upp pastan och hälla såsen på.. garnera med något grönt och hyvlade parmesanen på toppen… servera

Print Friendly, PDF & Email

    Comment (1)

    1. posted by milla on 26 februari, 2012

      Gott med salami i såsen

        Svara

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Blåbär är jättegott, för det är sylt i dom.
    -Björn, 5år
    %d bloggare gillar detta: