Loader

Vem är bloggaren Patric och varför en blogg!


Kommentarer inaktiverade för Vem är bloggaren Patric och varför en blogg! | Last Update: 1 juli, 2011

Vem är Patric?

Jag heter Patric och privat så har jag en familj med fru och 4 härliga barn som flyttat ut och två katter som flyttat in, privat så håller vårt hus mig sysselsatt och min andra hobby är sportfotografering och utöver det så älskar jag att laga mat och i bloggen presenterar jag mina recept som mer ska ses som en vägledning, på vardagarna är tiden ofta knapp och du hittar mängder med ”snabbmats recept” som du lagar på 30 minuter eller mindre.

På jobbet är jag Måltidschef och jobbar inom Måltidsenheten i Köpings kommun som består av ca 34 kök inom Förskola, Skola och äldreomsorg samt ca 120 fantastiska köksmänniskor, ett spännande och utvecklande jobb där jag får jobba med bla FAMM och det spännande offentliga köket där det händer massor just nu. Min kocksjäl har dock inte lämnat mig och kommer inte att göra det, vart jag än går eller gör så finns min lilla kökschef på axeln som också vill vara med och påverka.

Med föräldrar som drev ett mindre hotell & restaurang så brukar jag säga att jag är uppvuxen i ett kök och har under åren jobbat i dom flesta typer av kök och restauranger. Jag har stått i disken, lagat mat, serverat, lett arbetet i köket som kökschef och ansvarat för restaurangverksamheter som restaurangchef, utan att skämmas för mycket så påstår jag att rör det ett kök och restaurang så har jag koll.

Varför en blogg?

I bloggen försöker jag sudda ut linjen mellan det ”vanliga” restaurangköket och ditt kök hemma, jag har i hela mitt liv försökt hitta vägar att utveckla mig själv som restaurangmänniska och fortsätter göra så.

Den egotripp som jag förmodligen är och som är rätt vanligt för oss köksmänniskor, så känner jag ett behov att berätta om det som görs och sker i mitt huvud både privat och professionellt gällande kök.

I bloggen kan jag även fortsätta utveckla mig genom att titta på andra verksamheter, samarbeta och skapa mig nya referenser för att fortsätta utveckla mig och den verksamhet jag jobbar i, samtidigt så får jag dela med mig av mina kunskaper för att underlätta hemma i köken runt om i landet.

Bloggen är min och jag skriver i den utifrån mina egna tankar och funderingar, det är viktigt för mig att inte låta mig styras åt något håll utan jag vill behålla min yrkesstolthet som Kökschef.

”Citatet”
Korv är en gudomlig rätt, ty bara Gud vet vad det är i den.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: