Loader

Vildsvin och älg i trevligt sällskap

By : | 0 Comments | On : 7 juli, 2012 | Category : Grill, Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Privata inlägg, Recept, Roligheter, Tankar, Vilt

Vildsvinet träs på spett för att sedan grillas..

Att laga mat tycker jag är ett mycket trevligt sätt att umgås på, vare sig det handlar om att göra det med vänner och familj hemma eller borta hos goda vänner. Igår så var det en borta hos vänner kväll med mycket snack, god dryck och matlagning tillsammans, en trevlig kväll där alla får vara med när ingen behöver gömma sig i köket för att fixa och trixa.

Apotek som man förr i världen kallade tillbehören på sidan för på restaurangen, här är två hemma ”kryddade” vinäger sorter med på brickan.

Gårdagens middag bestod av älg och vildsvin som marinerats och kryddats för att sedan träs på varsina spett och grillas, till det så åt vi rostad potatis med citrontimjan, grillade grönsaker och en läcker sallad med godsaker som melon och cocktailtomater. Man lär sig alltid något nytt och vildsvin är inget som jag direkt har tillagat ofta utan där är jag lite begränsad, men om just den fick jag lära mig att efter grillningen ringla på rejält med flytande honung vilket rundade av smaken på vildsvinet på ett härligt sätt.

Grönsakerna grillade vi hela vilket jag ofta gör eftersom jag tycker att dom behåller fukten mer, och grönsakerna upplevs inte lika torra när man skivar upp dom efteråt. Att rosta potatis i ugnen och med några kvistar citrontimjan på är också väldigt gott, det ger även en härlig doft som sprider sig med potatisen när den ställs fram.

Mumsfilibabba en härlig dessert att avnjuta en sommarkväll

Till min lycka så fick vi en läcker efterätt signerad värdinna i huset och som var en härlig fläder och jordgubbstårta, som jag nu hoppas få receptet på så att jag kan dela med mig av det på bloggen. Jag är lite svag för efterätter med är dålig att själv komma mig för att göra, så därför blir jag alltid lite extra glad när det serveras när man kommer på besök.

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Ibland tycker man att det är synd att man inte har bröd hemma för då kunde man ha gjort en leverpastejmacka om man haft leverpastej.
  -Okänd
  %d bloggare gillar detta: