Loader

Vilken diet passar mig?

By : | 0 Comments | On : 4 juli, 2011 | Category : Jobb inlägg, Motion, Privata inlägg, Tankar, Utveckling

Så här ska du tänka när du äter

Ofta när man pratar mat med folk så brukar det även dyka upp frågor om en mängd olika dieter, sådana som folk använder eller hört någon använda. Själv är jag skapligt anti alla sorters dieter, utom en som jag tror på (kommer till den strax). Det är ju så att alla dieter fungerar mer eller mindre, dom flesta får dig att gå ner i vikt men stannar du där?

Våra kroppar är en väldigt häftig maskin som är beroende av bra bränsle, och rörelse i någon form. Mängden bränsle i förhållande till hur du rör dig är det som påverkar din kroppsform.

 • Mycket bränsle lite rörelse = bränslet lagras och fyller på alla depåer
 • Lagom med bränsle lagom med rörelse = då går bränslet åt och kroppens depåer är lagom fyllda
 • För lite bränsle och för mycket rörelse = kroppen tömmer sina depåer och börjar ta av fel depåer

Samma gäller alla dieter, det som fylls på måste förbrännas annars blir det kvar i kroppen. För mig ska en diet vara enkel och absolut inte vara krånglig, det leder bara till att man tröttnar och faller tillbaka i fel mönster. Det viktiga att komma ihåg, är att det faktiskt handlar om att bryta ett felaktigt mönster. Du måste förstå sambandet mellan det du äter, rörelse och din kroppsform.  Det viktigaste är dock att undvika socker i alla former, det finna tyvärr där du minst anar. Gör det till något extra när du äter något sött eller feta saker, spara det till någon festlig dag.

Börja med att kolla innehållsförteckningen när du handlar, undvik de produkter som innehåller socker. Lättprodukter är inte alltid så lätta som man tror, vi luras av namnet lätt. Ät efter tallriksmodellen halva tallriken med grönsaker en kvart med potatis, ris, pasta eller någon annan kolhydratkälla sista kvarten med kött, fisk eller fågel eller någon annan proteinkälla.

Glöm inte heller bort den viktiga vardags motionen, ta trappan, ställ bilen och rör på dig. Försök att komma ut på någon form av motion ett par gånger i veckan.

Svårare än så är det inte, med min sunda förnuft diet.. för så kallar jag den bästa dieten ”sunt förnuft”, tänk på vad du stoppar i dig utan att bli fanatiker och rör på dig.

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Efter en god middag kan man klara allt, till och med sin familj.
  -Oscar Wilde
  %d bloggare gillar detta: