Loader

Visst kan du röka gädda på grillen

By : | 0 Comments | On : 7 juli, 2012 | Category : Fest, Fisk, Förrätt, Grill, Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Okategoriserat, Privata inlägg, Recept

Enkelt och gott som lite lyxig plockmat..

Igår kom min ena grabb hem från ett läger och i packningen så hade han även med sig en liten gädda som dom fångat, den var färdig för tillagning men jag tyckte den var lite liten för att göra någon maträtt av den. Men all form av nyrökt fisk är fantastiskt gott tänkte jag så det fick det bli så, gäddan rökte vi på den vanliga grillen hemma och har som lite lyxig plockmat innan middagen.

Jag sköljde av gäddan ordentligt och la lite citron, salt, peppar och i brist på dill lite gräslök i mitten på den, sedan la jag den på ett lite fat som jag ställd på grillen. Där hade jag förberett mig genom att lägga lite rökflis i blöt och fått en fin glödbädd i en bricketkorg i grillen, sedan la jag lite rökflis på glöden och stängde locket och lät gäddan ligga där i ca 45 minuter utan att man lyfter på locket.

En mycket god gädda vart det med god rök smak och alldeles ljuvligt att pilla av och äta, detta fungerar på de flesta fiskar att göra och experimentera gärna med lite olika varianter.

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Det finns ingen mer uppriktig kärlek än kärleken till mat.
  -George Bernard Shaw
  %d bloggare gillar detta: