Vitlöksdoftande burgare med två sorters strips

En rejäl hamburgare på lördagskvällen, den här med läcker vitlöksdressing och ananas.
Dags igen för en läcker hamburgerbuffé idag inspirerad efter att sett Gordon Ramsay på TV, styra upp en burger restaurang i USA. Gjorde mina egna burgare som jag lätt bli lite medelhavsinspirerade, med vitlöksdressing och avacado. Jag passade även på att göra extra många burgare, då har jag förberett lite inför morgondagens middag direkt.
Jag ställer alltid fram alla tillbehör så att var och en plockar sin burgare, förutom det som jag har recept på nedan så har jag även på buffén stekt bacon, grillad ananas, sallad, lök, tomat, chilisauce, grillad paprika, gouda ost, mozzarella och hamburgerbröd.
Burgaren
– 1kg Nötfärs
– 1,5 dl Chilisauce
– 2ml Liquid Smoke
– 10ml Kött fond
– 1st Vitlök solo pressad
– salt
– Svart peppar
1. Blanda allt ordentligt
2. Provstek och smaka av
3. När ok stek eller grilla burgarna
Två sorters strips
– 400gr stora fasta potatisar i strips strimlor
– 400gr söt potatisar i strips strimlor
– Rapsolja
– Salt
1. Lägg upp potatisen på varsin plåt med lite olja på
2. Ställ plåtarna i ugnen på 250grader i ca 25 – 30 minuter
3. När dom är färdiga salta och blanda sorterna försiktigt
4. Servera
Vitlöksdressing
– 0,75dl Majonnäs.. här är ett recept så kan du göra den själv som jag gör
– 2dl Yoghurt
– 1st vitlök solo pressad
– örtagårdskrydda
– Salt
1. Blanda allt ordentligt, smaka av.
2. Låt gärna dra ett tag innan servering.
Hamburgerdressing
– 50gr Pickles finhackad utan spad
– 1,5 dl Majonnäs.. här är ett recept så kan du göra den själv som jag gör
– 20ml Chilisauce
– Salt
1. Blanda allt ordentligt, smaka av
2. Låt dra ett tag innan ßervering
Avacado tärningar
– 2st mogna avacados i tärningar
– 1st citron
– Salt
1. Blanda avacadon med juicen från citronen pressad
2. Salta och låt dra en stund